top of page

Pilates Zayıflatmaz.

Gelin bir genelleme yaparak egzersiz zayıflatır ya da zayıflatmaz şeklinde konuyu ele alarak başlayalım. Çünkü Pilates de içinde egzersizleri barındıran, bu egzersizleri yaparken de kontrol ve konsantrasyonu en üst seviyede tutarak zihin ve bedenin birlikte bütün olarak çalıştığı bir egzersiz metottur.

Egzersizin postür düzeltmek, kas – iskelet sistemini kuvvetlendirmek, dayanıklılığı arttırmak ve kardiyovasküler sistem üzerine bir çok faydası olsa da vücut komposizyonunu değiştirmek üzerine artık çok etkili olmadığını biliyoruz. Gerçekte sanıldığının aksine, herhangi bir egzersiz seansı ile mucizeler maalesef ki yaratılamıyor. Beslenme uzmanları 500 kilokalori yakabilmek için 2 saat boyunca durmadan pedal çevrilmesi gerektiğini söylüyorlar. Bu miktar ise İzmir’in vaz geçilmez hamur işi olan 2 tane boyozdan daha azdır.

Yapacağınız egzersiz ne olursa olsun maksimum yakabileceğiniz kalori miktarı 400-800 kilokalori civarındayken sadece egzersiz ile kilo vermeniz ne kadar mümkündür ?

Kilo alıp vermenin sağlıklı yolu %60 beslenme, %25 egzersiz, %15 de dinlenmekten geçmektedir. Yani eğer çok iyi egzersiz yapıyor ve çok iyi dinleniyor dahi olsanız kilo alıp – verme yönünde sadece işin %40’lık bölümünü yaptığınız anlamına gelmektedir. Bu da beklediğiniz sonucu alamayacağınız anlamına geliyor. Diğer yüzdelik kısmı düşündüğümüzde ise kişilerin sadece beslenmesine dikkat ederek kilo alıp – verebileceği sonucu ortaya çıkıyor. Ancak bunun da çok sağlıklı olmadığını, verilen kiloların kısa sürede geri kazanılacağını biliyoruz.

Sonuç: Kilo kontrolünde en başarılı uygulama hem diyet hem de egzersizlerin birlikte uygulanmasıdır. Başka bir değişle de beslenme kilo alıp – vermenizi sağlarken, egzersiz de vücudunuzun şekillenmesini sağlayacaktır. Fakat unutulmaması gerekir ki kalori kontrolü ve egzersiz dışında genetik faktörler, stres ve uyku kalitesi gibi faktörler de bu konuda hesaba katılmaları gerekir.

Doğal olarak pilatesin de diyet ile birlikte yapılması durumunda istenilen sonuca ulaşılabileceği anlamına geliyor. Ancak tecrübelerime dayanarak Pilates’in vücut sıkılaştırma yönünde en etkili yöntem olduğunu söyleyebilirim.



74 görüntüleme0 yorum
Yazı: Blog2_Post
bottom of page